Házi praktikák szemüveg tisztításához és tárolásához

A szemüveg vásárlás jelentős anyagi ráfordítást igényel, ezért joggal várjuk el, hogy elkészült szemüvegünkben évekig örömünket leljük.

Ebben az ajánlóban a szemüveg tisztításával, tárolásával és védelmével kapcsolatos praktikus tanácsokat szedtük össze, hogy a szemüveged a lehető leghosszabb élettartamot érhesse el!

 

 

 

A szemüveg tisztítása

 

szemüvegtisztítás szakszerűen

 

MINDENNAPI TISZTÍTÁS:

 

- Használj puha, tiszta (pl. mikroszálas) törlőkendőt a mindennapi tisztításhoz!

- Használj olyan törlőkendőt, amelynek mosásakor nem használt öblítőt, mert az öblítővel mosott textília homályos foltot hagyhat a lencse felületén.

- Kerüld a papírtörlők (pl. papír zsebkendő) használatát, mert azok farostokat tartalmaznak, amelyek megkarcolhatják a lencsét.

 

KOMOLYABB TISZTÍTÁS:

 

- Ha szemüveged komolyabb tisztítást igényel, először öblítsd le langyos vízzel, hogy a kemény, karcolásokat okozó porszemektől megszabaduljon.

- Használj enyhe, pH semleges tisztítófolyadékot vagy speciális szemüvegtisztító folyadékot annak érdekében, hogy a zsírfoltok is eltűnjenek.

 

Félévente érdemes elvégeztetned látszerészeddel egy kisebb szemüvegszervíz szolgáltatást!

- A szervíz során a szemüveg csavarjait meghúzzák, a szárakat kiegyenesítik és az orrtámaszt beállítják annak érdekében, hogy szemüveged ismét tökéletesen illeszkedjen az arcodra.

- A szolgáltatás keretében kérheted szemüveged ultrahangos tisztítását is: az ultrahang rezgései a legnehezebben eltüntethető szennyeződéseket is eltávolítják a lencséről, még az egyébként nehezen hozzáférhető helyekről is.

Tárolás és védelem

 

szemüveg tárolása

 

- Tárold szemüveged megfelelő méretű, kemény szemüvegtokban.

- Sose tedd le szemüveged a lencse domború oldalával lefelé!

- Sose tedd szemüveged hőforrás (pl. sütő vagy fűtőtest) közelébe, ne hordd szaunában, és ne hagyd az autóban meleg nyári napokon.

- Kerüld a szemüveg vegyi anyagokkal való érintkezését (pl. aceton, ragasztó, parfüm, hajlakk, mosogatószer, tisztítószerek), mivel ezek maradandó károsodást okozhatnak a lencsében.

- Lehetőleg ne tedd ki szemüveged nagy hőingadozásnak. A keret és a lencsék más-más anyagból készülnek, így az extrém hőmérsékleti ingadozásokra is másképp reagálhatnak, és ez deformációt okozhat.

 

Végezetül, kérjük, tartsd szem előtt, hogy látszerészed a legnagyobb gondossággal járt el szemüveg elkészítésekor. Ha úgy érzed, hogy egy idő után igazításokra lenne szüksége (pl. a szemüveget ütés vagy nyomás érte, és a deformálódás miatt nem illeszkedik az arcodra megfelelően), kérjük, ne kíséreld meg önmagad elvégezni azokat.

Az ilyen esetekben mindig keresd fel látszerészed, aki rendelkezik a szükséges eszközökkel, szakértelemmel, és örömmel nyújt neked segítséget.

Ne feledd rendszeresen felkeresni szemorvosod, optometristád szemvizsgálat céljából is!

 

napszemüveg és kontaktlencse webáruház
Szólj hozzá!

Sorry, you must be logged in to post a comment.