Milyen keret passzol a hajszínedhez?

Egy szemüvegnek rengeteg kitételnek meg kell felelnie ahhoz, hogy jól érezzük benne magunkat. Passzolnia kell az arcformánkhoz, a korunkhoz és a személyiségünkhöz. Azonban, amire szinte sosem gondolunk, a szemüvegkeret színének harmonizálnia kell a hajunk színével. Lássuk hogyan!

 

 

 

 

A hajszínünk meghatározza a megjelenésünket, akár festjük, akár természetesen hagyjuk. Első találkozáskor a hajszín az első, amit megjegyzünk valakivel kapcsolatban. A hajunk színe akár még a sminkünk színeit is meghatározhatja. Az igazán harmonikus benyomás érdekében a szemüvegkereteink színét is hangoljuk össze hajunk árnyalatával – ez legalább olyan fontos, mint az arcformánkhoz igazított szemüvegfazon.

 

Szőkék

A szőke hajszíneknek is több árnyalatuk van. A meleg szőke típusoknak érdemes a következő színeket választaniuk a szemüveg keretéhez: aranyfényű világosbarna, a korall, a piros, valamint a zöld lágyabb, melegebb változatai, olívazöld.

A hidegebb árnyalatú szőkék, akiknek már szinte ezüstös fényű a hajuk szerencsésebbek, hiszen nekik csodásan állnak a kontrasztos fekete keretek is, abból bőven tudnak válogatni. Ha színesebb keretre vágynak akkor inkább a pasztell kékek és rózsaszínek között érdemes válogatni vagy a barna hideg változatai. Viszont a sárga illetve aranyfényű változatok nem megfelelőek, azokat érdemes kerülniük.

 

Barnák

A hideg barnák számára a fakóbb árnyalatok állnak jól, például a homokszín, sötétbarna, valamint a fáradtrózsaszín és az acélkék keretek. Viszont, ahogy a hideg szőkéknek, úgy nekik sem áll jól az aranyfényű és a meleg árnyalatok.

A meleg tónusú barnák számára az ősz színei tökéletesen passzolnak. Ilyenek a vörösek, barnák és a sárgás-aranyos színek. Ha a világosabb színek mellett döntenek inkább akkor ajánlott a vaníliaszín, a fahéjbarna vagy a szürkésfehér.

 

Vörösek

Önmagában ez a szín igencsak figyelemfelkeltő így a szemüvegkeret színe sem lehet hétköznapi. A vörös hajúak bőre legtöbbször szinte áttetszően porcelánfehér, ehhez a gyönyörű arcszínhez csodásan illenek a gazdag, mély tónusok, így például a barnák vagy a mélyzöldek. Akárcsak a meleg árnyalatú szőkék, a vörösek is viselhetnek olívazöldet. A sárga változatait és a szürke natúr színeket azonban ők se viseljék, mert sápasztó hatásúak.

 

Feketék

A feketéknek az erős, kontrasztos színek állnak a legjobban. Ha visszafogottabb keretre vágynak akkor, a hajszínüknek megfelelő, fekete színt válasszák. Ha viszont feltűnésre vágynak akkor válasszák az élénk piros, tengerkék és szederlilát. Ezekkel az élénk színekkel biztosan a figyelem középpontjába kerülnek.

 

Ősz hajúak

Az éppen őszülő vagy teljesen ősz hajúak nyugodtan legyenek bevállalósabbak. Nagyszerű kontrasztot jelentenek az élénk és ragyogó színek. Higgyék el, hogy fantasztikusan néz ki ősz hajjal – és nem mellesleg hatásosan fiatalít – egy meggypiros, mélybordó, zöldeskék vagy királykék keret. Ezek a színek eleganciát kölcsönöznek, és stílusos megjelenést biztosítanak viselőjüknek.

 

Érdekelnek további cikkek hasonló témában? Akkor kövesd blogunkat vagy nézd Facebook oldalunkat! :)

Szólj hozzá!

Sorry, you must be logged in to post a comment.