Hogyan sminkelj ha szemüveges vagy?

Ezen a héten a szemüveges hölgyeknek kedveskedünk. Amellett, hogy a szemüveg elengedhetetlen kellékké vált a mindennapokban, csinos kiegészítő is. Nem szabad elfelejteni azonban, hogy sok olyan részlet van, amire érdemes odafigyelni sminkelésnél. Mik is ezek?

 

 

 

 

 

Szemüveglencse

Nem mindegy, hogy közel- vagy távollátó lencsét használsz, hiszen míg az egyik nagyítja, a másik kisebbnek mutatja a szemed. Ha szemüveglencséd nagyítja a szemed akkor nyugodtan használhatsz sötétebb színeket, keretezést, mert a szemüveg miatt nem fog aprónak tűnni a szemed.

 

Viszont ha már a lencse is kisebbíti a szemeidet, akkor nem árt a nagyobbnak mutató szemsminkeket előnyben részesíteni és kerülni a sötét színekkel való keretezést.

 

Puding próbája...

Amíg elkészíted a sminked, tartsd a szemüveged a közelben: ugyanis előfordulhat, hogy az elkészült szemsmink a lencse mögött egészen máshogy mutat majd, mint anélkül. Megelőzheted ezt a problémát, ha sminkelés közben időnként felpróbálod a szemüveget.

 

Mi illik a keretedhez? A szemüvegkeretedtől is nagyban függ, hogy milyen szemsmink mutat jól hozzá. Ha vastag, fekete vagy sötét keretes szemüveget használsz, akkor a szemedet is kiemelheted füstösebb, sötétebb árnyalatokkal, de sose ess túlzásba.

A vékony keretekhez – és a szemüvegviseléshez általában - azonban jobban mutatnak a természetes színek, a finom, vékony, egyenes tusvonalak és natúr vagy földszínekben pompázó szemhéjpúderek. Ha színes szemüveg keretet viselsz, ez hatványozottan igaz: csak natúr színeket használj a sminkedben, semmi feltűnőt.

 

Csillogás

Nyugodtan viselj csillogó, fényes árnyalatokat a szemeiden, mert a szemüveglencse miatt ezek nagyon jól fognak mutatni. Ha a belső szemzugba teszel fényes szemfestéket, a szemeid még ragyogóbbnak fognak tűnni. Szintén fénylőbbek lesznek a szemeid, ha közvetlenül a szemöldököd alá is felviszel egy kevés világos, fényes szemhéjpúdert.

 

Szemöldök Bármilyen stílusú szemüveget viselsz is, a szemöldököd mindig legyen szépen kiszedve, de soha ne szedd túl vékonyra. Legyen határozott vonala és ha nem elég sötét, emeld ki szemöldökceruzával vagy szemöldökporral. Szemöldököd ugyanis könnyen „elveszhet” a szemüveg mögött, s ezzel a tekinteted sokat veszít hatásosságából, hiszen a szemüveges tekintethez a legjobb keret a szemöldök.

 

Színes rúzs A szemüveg viseléséhez általában nem előnyös, ha a szemedet teljesen sminktelenül hagyod. Végső esetben legalább némi szempillaspirállal emeld ki a pilláidat. Az is jó ötlet, ha a szádat fested sötétebb rúzzsal hangsúlyosra, mert ez szemüveggel nagyon dögösen mutat.

 

+tipp:

Korrektor A szemed alá – főleg ha hajlamos vagy a karikákra – használj világos korrektort. A szemüveg ugyanis sötétebbnek láttathatja a karikákat, melyeket azonban remekül elrejt a korrektor, így szemed ragyogóbbnak fog tűnni.

Szempilla göndörítő A szempilla göndörítő segítségével nem csak hosszabbnak láttathatod a pilláidat, hanem azt is megelőzheted, hogy pislogásnál folyton hozzáérjenek a szemüveglencsédhez.

 

Érdekelnek további cikkek hasonló témában? Akkor kövesd blogunkat vagy nézd Facebook oldalunkat! :)

 

 

Szólj hozzá!

Sorry, you must be logged in to post a comment.