Fashion&Eye blog

  • Védd a szemed a hidegben is!

    A tél kegyetlen, ha nem vigyázunk, tönkreteszi a bőrünket, akár a szabadban vagyunk, akár a fűtött szobában. A Huffington Post szemészszakértője, dr. Brian Boxer Wachler összegyűjtötte a leggyakoribb kérdéseket, amik télen gondot okozhatnak a szemünknek.

     

    Continue reading
  • Így vigyázz a szemedre télen!

    A tél különösen megterhelheti a szemet. Cikkünkből megtudhatod, hogyan előzheted meg, illetve miként kezelheted a két leggyakoribb téli szemproblémát, a szemszárazságot és a gyulladt szemet.

    A száraz beltéri levegő, illetve a hóról visszaverődőfény irritálják a szemet és rontják a látást, így könnyen okozhatnak szemfájdalmat.

    Íme, néhány tipp hogyan előzheted meg a szem hosszú távú egészségügyi problémáit, mint például a szaruhártyasérülést vagy a szürkehályogot.

     

     

    Continue reading
  • Mi is az a szemjóga?

    Szemjóga? Igen, ez is nagyon fontos. Ráadásul ezeket a gyakorlatokat bárhol elvégezheted. Egyre nagyobb teret hódít a szemészetben is az alternatív vagy kiegészítő gyógymód a hagyományos gyógymód mellett. A kiegészítő gyógymódok közé tartozik a szemerősítő torna, vagy más néven szemjóga. Mi is ez pontosan?

    Continue reading
  • Hogyan használd a lágy kontaktlencsét?

    A lágy kontaktlencsék ma már a mindennapi, és az alkalmi viseletre is alkalmasak. Akár szemészorvoshoz, akár optikushoz fordulunk is azzal a kéréssel, hogy kontaktlencsét szeretnénk, mindkét szakember egyformán a hozzánk/szemünkhöz, az éleslátásunkhoz szükséges legjobbat választja számunkra.  A kényelmes és tartós viseléshez azonban mindenképpen az szükséges, hogy betartsunk néhány alapvető szabályt. Ezeket összefoglaltunk a cikkünkben! :)

    Continue reading
  • Milyen keret passzol a hajszínedhez?

    Egy szemüvegnek rengeteg kitételnek meg kell felelnie ahhoz, hogy jól érezzük benne magunkat. Passzolnia kell az arcformánkhoz, a korunkhoz és a személyiségünkhöz. Azonban, amire szinte sosem gondolunk, a szemüvegkeret színének harmonizálnia kell a hajunk színével. Lássuk hogyan!

    Continue reading
  • Hogyan sminkelj ha szemüveges vagy?

    Ezen a héten a szemüveges hölgyeknek kedveskedünk. Amellett, hogy a szemüveg elengedhetetlen kellékké vált a mindennapokban, csinos kiegészítő is. Nem szabad elfelejteni azonban, hogy sok olyan részlet van, amire érdemes odafigyelni sminkelésnél. Mik is ezek?

    Continue reading
  • A szemüveg története [II. rész]

    A szemüveg története nem egy mindennapos történet. Rengeteg időnek kellett eltelnie, mire ez a csodás szerkezet elnyerte a mai formáját. Számunkra ez már olyan egyértelmű, hogy bele sem gondolunk mennyi változáson ment át. A múlt heti cikkünket folytatva most bemutatjuk, hogyan jutott el "végleges" formájához a szemüveg. :)

    Continue reading
  • A szemüveg története [I. rész]

    A mindennapi életben már olyan megszokottá vált a szemüveg, hogy bele sem gondolunk milyen nagy múltra tekint vissza. Szinte fel sem tűnik ha valaki szemüveget visel, olyan természetessé vált az életünkben. De ez nem volt mindig így. Lássuk, hogyan jött létre ez a csodás szerkezet, ami nélkül az életünk nem lenne teljes. :)

    Continue reading
  • A számítógépes munka hatásai a szemre

    Manapság sajnos általánosan szükség van a számítógép használatára, legyen szó bármilyen munkáról. Van olyan, aki csak egy-két órát tölt a gép előtt, de általában nem ez a jellemző. Átlagosan 8-10 órányi munkát töltenek számítógép előtt az emberek, arról nem is beszélve, hogy munka után, otthon is a gép előtt ülnek.

    Hogyan segítsünk a szervezetünknek, hogy könnyebben viselje el ezt a terhelést?

    Continue reading
  • Kontaktlencsével az élet...

    Már régóta gondolkozol azon, hogy legalább nyaranta kontaktlencsére váltasz? Könnyebb volna a strandolás, a sportolás , a wellness, és a szauna is és úgy egyébként is könnyít az ember életén. Ezen felbuzdulva összeszedtünk néhány tipikus esetet, amit csak a kontaktlencsét viselők érthetnek meg és tudnak. Tudd meg te is, milyen az élet kontaktlencsével! :)

    Continue reading

1 - 10 termék, Összesen:21

Oldal:
  1. 1
  2. 2
  3. 3